ua en ru

Форекс – ринок валют на четвер, 23 жовтня

Форекс – ринок валют на четвер, 23 жовтня форекс
Форекс - Фондовий ринок провів середу в різноспрямованих рухах, так як регіональні бенчмарки реагували на локальні новини. Японський Nikkei додав 0,66%, гонконгський Hang Seng за підсумками торгових доби виріс на 0,44% на форекс, британський FTSE - на 0,43%, а ось німецький DAX втратив на форекс 0,9%. Американські NASDAQ і DJIA також пішли в «червону зону», так як з'явилися дані по інфляції збільшили ймовірність посилення монетарної політики ФРС.

Форекс - Фондовий ринок провів середу в різноспрямованих рухах, так як регіональні бенчмарки реагували на локальні новини. Японський Nikkei додав 0,66%, гонконгський Hang Seng за підсумками торгових доби виріс на 0,44% на форекс, британський FTSE - на 0,43%, а ось німецький DAX втратив на форекс 0,9%. Американські NASDAQ і DJIA також пішли в «червону зону», так як з'явилися дані по інфляції збільшили ймовірність посилення монетарної політики ФРС.

Валютний ринок форекс знову почав довіряти долару США, і все тому, що європейські дані нагадали інвесторам про проблеми регіону. Свою роль зіграла і публікація звіту по інфляції США, підтвердив зростання цінового тиску вище прогнозних значень. Показник CPI у вересні склав 0,1% м/м і 0,7% р/р замість прогнозних 0,0% 0,6%, відповідно. Це запевнило інвесторів у тому, що Федеральна Резервна Система США може піти на підвищення процентних ставок раніше, ніж спочатку передбачалося.

USD/JPY змогла повернутися на загальному позитиві вище 107,00 на форекс, закривши торги на 107,20. EUR/USD потрапила під тиск на форекс з боку неприємних звісток з банківського сектора. Чутки про те, що 11 банків не пройшли стрес-тестування, відправили пару нижче 1,27. Американський звіт тільки підлив масла у вогонь, що призвело пару в район 1,2660 закриття. GBP/USD ослабла на форекс у зв'язку з публікацією протоколу минулого засідання MPC. Двоє прихильників більш агресивної політики так і продовжили відстоювати свою думку, однак у тексті протоколу з'явилися слова, що швидке підвищення ставки може нашкодити британській економіці. Це і відправило пару в район 1,60, хоча до закриття торгів на форекс фунт відновився в район 1,6060.
Ціни на нафту протягом торгових доби коливалися в межах вузького діапазону: Brent робила спробу піти вище 87,00 за барель, однак торкнувшись тижневого максимуму 87,04, котирування скотилися в район 84,70 на закритті.

Прогноз ринку форекс на четвер, 23 жовтня

Сьогодні, 23 жовтня, увагу може привернути динаміка індексу DAX, так як єврозона публікує серію звітів по індексу ділової активності. Ми з цікавістю будемо стежити за показником PMI в обробній промисловості Німеччини, так як вони можуть підтвердити подальший спад у важливій для країни галузі. Якщо так, зростання очікувань додаткового стимулювання з боку ЄЦБ може підтримати зміцнення індексу з найближчою метою на форекс на позначці 9020.

Показник запасів нафти знову виявився вищим за очікування ринку, скоротившись лише на 1,3 млн барелів замість очікуваних 1,45 млн. Це трохи тиснуло на ціни. Тим не менш, трейдери також продовжують уважно стежити за ситуацією всередині ОПЕК. Президент Ірану дав вказівку міністру нафти використовувати «інструменти нафтової дипломатії» для того, щоб стримати падіння цін, чим дещо заспокоїв ринок, надавши привід сподіватися, що картель може піти на зниження обсягів видобутку.

З точки зору технічного аналізу можна відзначити, що обидва сорти готуються перевірити на міцність важливі технічні рівні опору в області 200-годинний ковзної середньої. Поблизу таких важливих відміток найчастіше розташовуються значні обсяги ордерів у бік переважаючою на ринку тенденції. Якщо ціни зможуть закріпитися вище, то можуть просигналити про зниження пропозиції і зробити спробу рушити в бік рівня опору 88,50 по сорту Brent.

Вчора EUR/USD потрапила під тиск, частково, в зв'язку з хвилею чуток з приводу великих банків Європи, які не пройшли стрес-тестування. Поки це тільки дані, які дає один з іспанських видань, а офіційний звіт буде опублікований лише в неділю. Тим не менш, вже зараз можна сказати, що новини не так вже й погані - до цього моменту на ринках ходили розмови про те, що в чорний список потрапив один великий банк Німеччини. Вчорашні ж дані говорять, що не пройшли перевірку лише дрібні регіональні фінансові організації (Греції, Італії, Австрії, Кіпру, Бельгії і Португалії). Таким чином, якщо дана інформація підтвердиться, євро може навіть відновити близько 50 пунктів на форекс. А поки ми чекаємо звіту від ЄЦБ, 23 жовтня, варто звернути увагу на форекс на дані з ділової активності. Особливий інтерес представляє звіт по PMI в обробній промисловості Німеччини, так як індекс ще минулого разу пішов у зону спаду нижче 50-пунктовой позначки. Якщо рух вниз продовжиться, EUR/USD спробує пробити 1,26 на форекс, хоча для успішного проходження підтримки потрібні ще і сильні дані PMI з США.