ua en ru

Форекс – ринок валют на тиждень, 22 – 26 вересня

Форекс - Минулий тиждень фондові індекси завершили практично всі на позитиві. Німецький DAX30 виріс на 2,05%. DowJones продемонстрував зміцнення на 1,47%. Nasdaq добавил0,85%.

Форекс - Минулий тиждень фондові індекси завершили практично всі на позитиві. Німецький DAX30 виріс на 2,05%. DowJones продемонстрував зміцнення на 1,47%. Nasdaq добавил0,85%. Із загальної мажорній тенденції виділився лише індекс HSI, продемонстрував падіння на 0,59% на форекс. У чому таку оптимістичну динаміку зумовив настрій, який на останньому засіданні продемонстрував ФРС. Американський регулятор зберіг рівень ставок незмінним, але продовжив вихід з програми кількісного пом'якшення. При цьому в супровідному заяві прозвучала ключова фраза «тривалий час», стосовно до терміну, протягом якого регулятор буде дотримуватися політики низьких ставок на форекс. Хоча згодом Джанет Йеллен зазначила, що все ж терміни підвищення ставок будуть залежати від надходить економічної інформації. На користь світовим фондовим майданчикам пішли повідомлення про те, що Центробанк Китаю знизив вартість короткострокових позик для банків. Якщо повернутися до американським макроотчетам, то треба сказати, що опубліковані на минулому тижні дані насилу можна назвати позитивними. Обсяг промислового виробництва знизився на 0,1%. Нижче очікувань вийшов і індекс споживчих цін (-0,2% м/м, 1,7% р/р проти 0,0% м/м, 1,9% р/р). Досить слабкими виявилися і дані за виданими дозволами на будівництво та кількості розпочатих будівництв. Єдине, що порадувало, так це щотижневі дані щодо звернень за посібником з безробіття, які скоротилися до 280 000 проти 316 000 тижнем раніше.

На валютному ринку форекс пара GBP/USD продемонструвала неоднозначну динаміку. Під враженням від перших екзит-полів, які свідчили про збереження єдності Великобританії, пара відзначила максимум на рівні 1,6523, однак, згодом спрацював принцип «купуй на чутках, продавай на фактах» і пара віддала практично все зароблене на форекс. Пара USD/JPY продемонструвала зростання на форекс на 1,73% і завершила торги вище рівня 109,00. Різниця в настрої американського та японського регуляторів очевидна, що надає підтримку долару на форекс. Пара євро/долар оновив річний мінімум на форекс, знизившись до рівня 1,2827. Підсумки першого аукціону TLTRO підтвердили, що ділове співтовариство не надто вірить в ефективність заходів, що вживаються ЄЦБ.

Прогноз ринку форекс на тиждень 22 - 26 вересня

На валютному ринку форекс за умови, що європейська статистика буде свідчити про слабкість економіки (що має досить високу ймовірність), пара EUR/USD може продовжити падіння на форекс а понеділок, 22 вересня, в район рівня підтримки 1,2700 після прориву рівня 1,2800 - 1,2790. Єдине, що зараз може дати невеликий шанс на зростання - покупки НБШ пари EUR/CHF з метою захисту цільового рівня 1,20. Тоді за рахунок динаміки в кросі євро може відновити частину втрат на форекс і по відношенню до долара.

Як і раніше досить привабливою для покупок на форекс виглядає і пара USD/JPY. Метою руху може стати опір 110,00. При цьому, навіть недостатньо позитивна статистика зі США, швидше за все, зможе лише спровокувати корекцію в район рівня 107,10, який може стати досить цікавою точкою для входу в довгі позиції на форекс.