ua en ru

Форекс – ринок валют на тиждень, 3-7 листопада

Форекс - Фондові ринки завершили тиждень в «зеленому». На початку тижня на форекс позитивну динаміку зумовили досить оптимістичні настрої щодо перспектив світової економіки, які згодом були посилені досить сильним звітом за темпами зростання ВВП США. Крім того, зростанню фондового ринку сприяло рішення Банку Японії, прийняте в п'ятницю. Японський регулятор оголосив про розширення програми купівлі активів до 275 трлн ієн (від 270 трлн). На цьому тлі безперечним лідером зростання на форекс став японський Nikkei, який додав 10,97%. Слідом за ним виріс і гонконгський Hang Seng (+3,16%). Німецький DAX додав 4,49%. Варто відзначити, що додатковим фактором, який сприяє зростанню європейських індексів на форекс, є позитивна корпоративна звітність. Американські індекси оновили максимуми. NASDAQ зміцнився на 2,56%, піднявшись до рівня 4163. Dow Jones додав 3,17% на форекс.

Форекс – ринок валют на тиждень, 3-7 листопадаФорекс - Фондові ринки завершили тиждень в «зеленому». На початку тижня на форекс позитивну динаміку зумовили досить оптимістичні настрої щодо перспектив світової економіки, які згодом були посилені досить сильним звітом за темпами зростання ВВП США. Крім того, зростанню фондового ринку сприяло рішення Банку Японії, прийняте в п'ятницю. Японський регулятор оголосив про розширення програми купівлі активів до 275 трлн ієн (від 270 трлн). На цьому тлі безперечним лідером зростання на форекс став японський Nikkei, який додав 10,97%. Слідом за ним виріс і гонконгський Hang Seng (+3,16%). Німецький DAX додав 4,49%. Варто відзначити, що додатковим фактором, який сприяє зростанню європейських індексів на форекс, є позитивна корпоративна звітність. Американські індекси оновили максимуми. NASDAQ зміцнився на 2,56%, піднявшись до рівня 4163. Dow Jones додав 3,17% на форекс.

Нафта марки Brent протягом тижня демонстрував різноспрямовану динаміку, утримуючись у межах неширокого діапазону. Це й зумовило досить скоромні підсумки, які актив продемонстрував за підсумками тижня (+0,63%). Тиск на котирування чорного золота справляло зміцнення долара, повідомлення про те, що глава ОПЕК відзначив, що вони не збираються найближчим часом скорочувати обсяги видобутку. Підтримували актив дані щодо комерційних запасів у США, а також ознаки відновлення американської економіки.

USD/JPY на рішення Банку Японії підскочила до рівня 112,33 на форекс, додавши за підсумками тижня 4,15%. EUR/USD оновив дворічний мінімум на форекс, знизившись до рівня 1,2485, від якого до завершення тижня відкотилася до позначки 1,2523. Такій динаміці сприяли ознаки стабілізації американської економіки і недостатньо сильна європейська статистика.

Прогноз ринку форекс на тиждень 3 - 7 листопада

Перша неділя листопада на форекс буде насичена великою кількістю цікавих звітів, що може викликати досить високу волатильність на фінансових ринках. США опублікує дані по індексу ділової активності ISM у секторі обробної промисловості і сфері послуг. У п'ятницю традиційно будуть опубліковані дані по ринку праці. Враховуючи, що останні коментарі ФРС США щодо ринку праці виявилися досить оптимістичними, ринок буде чекати підтвердження цим припущенням. Сильні дані, в цілому, будуть сигналізувати про триваюче відновлення економіки Штатів, що буде посилювати побоювання більш раннього початку підвищення ставок Федрезервом. Такі очікування можуть зіграти з фондовим ринком злий жарт, спровокувавши відкат від раніше досягнутих максимумів (особливо, якщо врахувати той факт, що і Dow Jones (YM) і Nasdaq (NQ)їх відновили). Метою корекції можуть стати , рівні 4060,7 для NQ і 17130 для YM. При цьому не варто забувати, що традиційно підтримує стабільність економіки фондовий ринок. Тому після відкату не виключено відновлення зростання на форекс. DAX може потрапити під вплив остаточних даних щодо ділової активності в промисловому секторі і сфері послуг, даних від ЄЦБ за обсягами купівлі облігацій з покриттям, а також рішення щодо монетарної політики від європейського регулятора. Ринок форекс буде стежити за коментарями Маріо Драгі. Натяки на можливість запуску нових заходів стимулювання економіки і розгону інфляції можуть підтримати європейські індекси, націлюючи, зокрема, DAX на підйом до рівня 9596,1. Азіатські індекси на початку тижня продовжити відігравати рішення Банку Японії.

Котирування нафти марки Brent в останні 2 тижні не можуть вирватися за межі діапазону 84,03 - 86,80. До тих пір, поки не станеться прорив однієї з меж, чекати спрямованого руху не доводиться. Надходить суперечлива інформація не дає фундаментальних підстав для росту або падіння. Хоча, якщо взяти до уваги вербальну активність, яку останнім часом продемонстрували американські фінансові інститути, можна припустити, що рівень в 80 доларів за барель є дуже чутливим. Тому можна чекати, що нижче цієї позначки котирування чорного золота навряд чи опустяться.

Форекс – ринок валют на тиждень, 3-7 листопада

Досить цікаву динаміку можуть продемонструвати і EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD на форекс. ЄЦБ, Банк Англії і Резервний Банк Австралії публікують рішення щодо монетарної політики. Змін, швидше за все, чекати не варто. Тому особливу увагу буде зосереджено на супровідних коментарях. Недостатньо агресивна риторика регуляторів, укупі з позитивною статистикою із США цілком може надати на зазначені пари тиск на форекс.