ua en ru

Київський ринок нерухомості пішов у економ-клас

У Києві та області це зараз найпоширеніше і затребуване житло, нехай і з низкою застережень, передає meget.

У Києві та області це зараз найпоширеніше і затребуване житло, нехай і з низкою застережень, передає meget.

Якщо судити з реклами та її інтенсивності, можна зробити висновок, що столиця і передмістя буквально охоплені будівельним бумом.
Ефір і рекламні площі рясніють оголошеннями про зведення нового житла та пропозиціями квартир за небувало низькими, правда, лише в доларовому еквіваленті, цінами.

Якоюсь мірою це відповідає дійсності: за даними гравців ринку нерухомості, столичні забудовники пропонують квартири у 180-250 об'єктах.

Ще 385 новобудов чекають своїх покупців в передмістях Києва, зазначає Віктор Коваленко, директор консалтингової компанії " Реалекспо.

«За підсумками першого півріччя на ринок Києва вийшло 16 нових проектів із загальним обсягом пропозиції більш 5.000 квартир. В липні-жовтні стартував продаж ще в 11 комплексах, загальний обсяг пропозиції додатково збільшився на 3.000 квартир», - розповідає Кореспонденту Ярослава Чапко, директор консалтингової компанії City Development Solutions.

За словами Чапко, найбільш активно забудовуються Голосіївський і Дніпровський райони Києва, на які сумарно припадає 35% всього пропозиції на ринку житла. Найменше будівництв у Подільському та Деснянському районах - по 3%. В області зводять 31 об'єкт у 15 районах.

Згідно з оцінками експертів, близько 70-80% пропонованих до продажу квартир в новобудовах відносяться до категорії економ-класу.
«Якщо говорити про пропозиції, що є в продажу (побудованих нових будинках, а також в будинках на різній стадії готовності), экономжилье займає близько 60%. У той же час серед нових проектів, які вийшли на ринок з початку року, економклас становить 80%», - говорить Олександр Попов, директор проектної групи Архиматика.

Тенденція 2014 року - будівництво «малогабаритних» квартир. В окремих новобудовах питома вага квартир студіо та однокімнатних перевищує 50% загальної кількості, площі таких квартир починаються від 18 кв. м.

«Забудовники намагаються запропонувати ринку мінімально необхідні площі. Часи однокімнатних квартир площею 50-70 кв. м закінчилися п'ять років тому», - зазначає Олег Приходько, генеральний директор девелоперської компанії Greenol.