ua en ru

У Києві ціни на квартири в доларах впали на 15%

За останні кілька місяців вартість квартир в Києві в доларовому еквіваленті впала на 15%, кількість угод зменшилася в багато разів. Про це повідомив президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов на прес-конференції 15 травня. «Ринок буквально за 4 місяці, навіть менше, просів на 15% в доларовому еквіваленті», - зазначив Рубанов.

За останні кілька місяців вартість квартир в Києві в доларовому еквіваленті впала на 15%, кількість угод зменшилася в багато разів. Про це повідомив президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов на прес-конференції 15 травня. «Ринок буквально за 4 місяці, навіть менше, просів на 15% в доларовому еквіваленті», - зазначив Рубанов. Експерт розповів, що в гривневому еквіваленті ціна на квартири в Києві значно збільшилася у зв'язку з девальвацією національної валюти, тому ціни на квартири як і раніше малодоступні для середньостатистичних покупців.
У той же час, як зазначив президент українського представництва міжнародної федерації нерухомості FIABCI Олександр Бондаренко, також присутній на прес-конференції, на ринку нерухомості Києва та усієї України зокрема спостерігалося значне скорочення кількості угод купівлі-продажу квартир. «За березень місяць, у квітні приблизно та ж ситуація - 350 угод за офіційними звітами Мін'юсту на весь Київ. Це при тому, що в докризовий час було приблизно 3,5 тисячі транзакцій на місяць», - сказав Бондаренко.
Особливо помітна повна зупинка ринку в Східних регіонах України, додав експерт. І хоча бажаючих продати нерухомість у цих регіонах чимало, попиту на нього немає.
Також Бондаренко розповів, що в Києві впав попит на квартири, що здаються в оренду, у зв'язку з чим ціни на нього знизилися на 30-50%.
Джерело: KievNews

Реклама

У Києві ціни на квартири в доларах впали на 15%