ua en ru

Вкладати кошти в первинне житло все ще вигідно

Експерти підтверджують активізацію угод купівлі житла на первинному ринку нерухомості в цілях економії коштів, повідомляє УНН.За словами експерта на ринку нерухомості Ангеліни Деревльової, навіть з урахуванням незначного підвищення цін у гривні, вкладати кошти в житло все ще вигідно.

Експерти підтверджують активізацію угод купівлі житла на первинному ринку нерухомості в цілях економії коштів, повідомляє УНН.

За словами експерта на ринку нерухомості Ангеліни Деревльової, навіть з урахуванням незначного підвищення цін у гривні, вкладати кошти в житло все ще вигідно.

На її думку, привабливою з точки зору інвестування квартири повинно бути два важливі якості: ліквідність - можливість її продати без зниження вартості в найближчій перспективі; та перспектива зростання ціни.

"Це може дати тільки ринок первинної нерухомості: недавно введені в експлуатацію об'єкти або близькі до здачі, а також квартири в будинках, які здаються в 2-річній перспективі", - сказала А. Деревльова.

Наприклад, зараз вигідно купити квартиру біля м Позняки у майже готовому будинку.

Крім того, на думку експерта Олександра Попова, плюсом вибору житла як інвестиції є те, що через рік-два ринок нерухомості зіткнеться з його дефіцитом. Але мова знову ж таки йде тільки про якісні квадратах. "На такому інвестуванні можна заробити від 20 до 40% річних", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, за словами голови правління - президента компанії "Київміськбуд" Ігоря Кушніра, найбільшим попитом серед покупців у столиці користується житло економ-класу площею квартир від 30 до 55 кв. м. Він також додав, що споживачі зацікавлені у придбанні такого житла на Лівому березі, зокрема в районі Позняки, Осокорки, а також в районі Святошино.
Також нагадаємо, в минулому році найбільший столичний забудовник ВАТ "ХК "Київміськбуд" збудував 20 житлових будинків на 4610 квартир. Частка житла, побудованого Холдингом в столиці за останні роки, становить в середньому 17% від загальних річних обсягів збудованого житла. Зараз найбільший столичний забудовник надає покупцям знижки на житло до 22%.