ua en ru

ВР готує ряд реформ для будівельної галузі

Нова парламентська коаліція запровадить низку нових правил для учасників будівельного ринку України.Відповідні нововведення прописані в коаліційній угоді, ратифікованому політичними силами, що увійшли в український парламент.

Нова парламентська коаліція запровадить низку нових правил для учасників будівельного ринку України.

Відповідні нововведення прописані в коаліційній угоді, ратифікованому політичними силами, що увійшли в український парламент.

Зокрема, до 2016 року вирішено ввести зонування територій, яке передбачає детальне планування земельних ділянок та їх цільового призначення, що допоможе забудовникам адекватно оцінити інвестиційні ризики.

"Зонування територій це великий плюс, адже воно дає забудовникові-інвестору можливість чітко розуміти, де і що можна побудувати. Наприклад, на певній території є земельна ділянка під житлову забудову. Якщо на ній є зонінг, і він показує, що тут буде житло, тут паркінг, тут ще щось, то ми чітко розуміємо, що будівництво тут буде вигідним, і можна подавати відповідні документи на виділення землі", - пояснив віце-президент ПАТ "ХК "Київміськбуд" Василь Дудурич.
Крім цього, нові парламентарії збираються удосконалити процедуру підключення води, електроенергії, газу і тепла до новобудов.

Також в документі зазначено, що планується скоротити терміни отримання дозвільної документації, встановити чіткий порядок надання документів та уточнити їх склад.
Наступне нововведення торкнеться скорочення термінів оформлення прав користування земельними ділянками.
Джерело: domik.ua