ua en ru

Вибори Президента України 2014

Вибори Президента України 2014. Останні новини онлайн - ці вибори можуть стати рекордними за показником явки. "Загальна явка вище, ніж ми очікували", - заявила на брифінгу заступник голови ЦВК України.

Вибори Президента України 2014 можуть стати рекордними за показником явки. " Загальна явка вище , ніж ми очікували" , - заявила на брифінгу заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко- Чорна.

При цьому в Центрвиборчкомі відзначають позитивну динаміку у голосуванні в Донецькій і Луганській області. Зі слів Усенко -Чорної , в цілому по Україні спостерігається висока явка.

Водночас вибори в Україні проходять організовано , спокійно і без надзвичайних подій , за виключення деяких непорозумінь. За даними ЦВК , фіксуються незначні непорозуміння у Луганській і Донецькій областях , де терористи перешкоджають виборчому процесу .

Відзначимо , що на дострокових виборах Президента України станом на 11:00 явка виборців становить 17,28 %. Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії ( ЦВК) .

При цьому дані щодо явки надійшли з 167 з 225 територіальних виборчих округів.

Найвища явка у Київській - 22,49 % та Кіровоградській області - 22,07 %.

Найнижча явка в Донецькій області - 5,48 %. При цьому в Луганській області явка склала 8,23 %.

Як повідомлялося , в Раді національної безпеки і оборони ( РНБО) заявляють про рекордну явку на виборах Президента України . Про це у своєму Facebook повідомила заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

" З усіх регіонів надходить інформація про рекордну явку . У найбільш проблемних - на Донеччині та Луганщині - відкриті більше тисячі ділянок . У деяких районах, зокрема Добропілля , Сватове , немає ні одного непрацюючого ділянки" , - написала Сюмар.

Нагадаємо , в Україні сьогодні, 25 травня , проходять позачергові президентські вибори. Виборчі дільниці працюватимуть до 20:00.